A MAPA számos védőkesztyűt kínál különféle élelmiszeripari feladatok elvégzéséhez: gyártás, feldolgozás, forgalmazás és vendéglátás.
  • Az előírásoknak és a higiéniai szabályoknak való megfelelés alapvető követelmény az élelmiszeriparban. Az iparág folyamatos fejlesztéseket eszközöl annak érdekében, hogy növelje fogyasztóinak biztonságát, mivel jogilag kizárólag a termelők felelősek termékeik egészségügyi minőségéért.
  • Az európai és nemzeti jogszabályok részletesen meghatározzák az egyes élelmiszertípusokkal való érintkezés tekintetében elvégzendő vizsgálatokat. Így előfordulhat, hogy egy kesztyűt bizonyos élelmiszerek kezeléséhez jóváhagynak, míg más élelmiszerekhez nem.

Az élelmiszerekkel való használhatóságot az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokról szóló 1935/2004/ ek rendelet szabályozza

Hogyan működik az élelmiszeripari szabályozás?

2 fajta szabályozás van

Műanyagok :

10/2011/EU rendelet. Példa: PVC, szintetikus textil, poliuretán

Gumi:

A nemzeti jogszabályok vizsgálati módszereket határoznak meg az élelmiszerekkel való használhatóság biztosítására.

  • Franciaország- Arrêté du 5/08/2020
  • Olaszország - Decreto Ministeriale 21/03/1973
  • Németország - BfR XXI, Kategoria 3

Az európai élelmiszeripari szabályozások és nemzeti jogszabályok 3 általános alapelvre épülnek:

Mindegyik lépésre szükség van a következő lépés végrehajtásához, azok az élelmiszer-tanúsítvány megszerzésének feltételei.

A Mapa Professional garantálja a jogszabályok betartását az európai előírásokkal összhangban:

Minden vizsgálatra sor kerül az élelmiszerekkel való érintkezés megfelelőségének ellenőrzése érdekében.

  • A Mapa Professional megfelelő vizsgálatokkal biztosítja, hogy a kesztyű megfeleljen a vásárlók igényeinek és elvárásainak
  • Az európai és nemzeti jogszabályok részletesen meghatározzák az egyes élelmiszertípusokkal való érintkezés tekintetében elvégzendő vizsgálatokat. Az élelmiszerekkel való érintkezésre vonatkozó tanúsítványok és a vizsgálati jelentések a www.mapa-pro.com weboldalon találhatók meg

Mapa Professional élelmiszeripari választéka

Találja meg a megfelelő élelmiszeripari édőkesztyűket, az érvényes európai előírások szerint
Letöltés (PDF - 777 kb)
Vital 165
Folyadékálló kesztyűk

Vital 165

Precíziós kézügyesség nem agresszív környezetben

Vital 175
Folyadékálló kesztyűk

Vital 175

Kézügyesség és rugalmasság kevéssé agresszív környezetekben. Az anyaga az FSC® által tanúsított latex.

Vital 177
Folyadékálló kesztyűk

Vital 177

Kézügyesség és rugalmasság étellel való munkavégzés esetén is

Több hír