Ultranitril 475

Jó érzékenység általános vegyi védelem mellett

Vegyi védelem

Konkrét előnyök

  • Kitűnő kézügyesség a kesztyű anyagának köszönhetően
  • Biztos fogás csúszós tárgyak felemelésekor a dombormintának köszönhetően
  • A természetes latexban található fehérjékre érzékeny személyek számára
  • Előző megnevezés: Optinit 472
  • Szilikon mentes a fémlemez és az üveg nyomainak és hibáinak megelőzéséhez a festés előtt

Környezetvédelem

  • Műanyag csomagolás optimalizálva
  • Újrahasznosított anyag a csomagolásban: 30 %

Alkalmazási terület

Élelmiszeripar

  • Hús és hal vágása
  • Élelmiszer kezelése
  • Ételfeldolgozás
  • Zöldségek és gyümölcsök kezelése

Normák

  • KAT. 3 Kat. 3 0334
  • EN 388 Mechanikai veszélyek 3001X
  • Type B EN 374 Speciális vegyvédelem JOT
  • EN 374 Mikroorganizmusok
Alimentarity

Az Európai Únió (EC) 1935/2004 szabályozása alapján alkalmas minden fajta élelmiszerrel való használatra.

Termékadatok

Anyag Nitril
Szín Kék
Belső kidolgozás Pelyhes
Külső kidolgozás Dombormintás
Hossz (cm) 31
Vastagság (mm) 0.34
Méret 6 7 8 9 10
Csomagolás 1 pár/zacskó
12 párok/zacskó
72 párok/karton

Élelmiszer táblázat

Élelmiszerekkel való érintkezés szerinti osztály

Italok Alkoholmentes italok vagy áttetsző alkoholos italok, melyek alkoholtartalma kisebb vagy egyenlő, mint 6 térfogatszázalék
Alkoholmentes italok vagy opálos alkoholos italok, melyek alkoholtartalma kisebb vagy egyenlő, mint 6 térfogatszázalék
Alkoholos italok, melyek alkoholtartalma 6 és 20 térfogatszázalék közötti.
Alkoholos italok, 20 térfogatszázalékot meghaladó alkoholtartalommal.
Gabonafélék, keményítő, cukor, csokoládé, melléktermékek Keményítők, gabonafélék, lisztek, darák, száraz tészták, pl. makaróni, spagetti és hasonló termékek és a friss tészta
Kekszek, sütemény, torták és más sütőipari termékek, száraz, szilárd állagú cukrászati és édesipari termékek, zsíros anyagok nélkül
Kekszek, sütemény, torták és más sütőipari termékek, szilárd állagú cukrászati termékek; zsíros anyagok, csokoládé, helyettesítők és bevont termékek alkalmazásával
Édesipari termékek nedves kenhető formában
Melasz, cukorszirupok, méz
A felületén zsíros anyagokat tartalmazó édesipari termékek
Gyümölcsök, zöldségek és melléktermékek Egész gyümölcs, friss vagy hűtött, hámozatlan; szárított vagy aszalt gyümölcs; hántolt és pörkölt diófélék
Friss zöldségek, hámozott vagy darabolt
Feldolgozva: vágva, püré formájában, kenhető formában vagy vizes közegben tartósítva, beleértve a savanyítást vagy pácolást is
Alkoholos közegben feldolgozva
Olajos közegben tartósított zöldségek
Olajos közegben tartósított gyümölcsök
Magvak kenhető formában vagy krém formájában
Zsírok és olajok Állati vagy növényi, természetes vagy kezelt
Víz az olajban típusú emulziók (margarin, vaj)
Állati termékek és tojás Rákfélék és természetes állapotukban héj által nem védett puhatestűek, tartósított hal vizes közegben
Rákfélék és természetes állapotukban héj által nem védett puhatestűek, tartósított hal olajos közegben, pácolt húskészítmények olajos közegben
Friss rákfélék és puhatestűek héjban
Friss, fagyasztott, sózott, füstölt vagy kenhető formában elkészített hal
Bármilyen állatfaj húsa, friss, fagyasztott, sózott, füstölt, kenhető vagy krémes formában
Tartósított és részben tartósított hús vizes közegben
Tartósított és részben tartósított hús olajos közegben
Tojás, tojássárgája, tojásfehérje porított, szárított vagy fagyasztott formában
Tojás, tojássárgája, tojásfehérje folyékony vagy főtt formában
Tejtermékek Tej, sovány vagy részben szárított tej
Erjesztett tej (joghurt, író), tejszín és tejföl
Természetes sajt héj nélkül vagy ehető héjjal és olvadó sajt
Egész sajtok nem ehető formában
Feldolgozott sajt (lágy sajt), tartósított sajt vizes közegben (mozzarella stb.)
Tartósított sajt olajos közegben
Tejpor beleértve a tápszert
Öntetek Szószok vizes jelleggel
Szószok zsíros jelleggel (pl. majonéz, salátaöntetek stb.)
Mustár
Ecet
Vegyes élelmiszer-készítmények A felületén bármilyen típusú zsíros anyagokkal készült élelmiszert tartalmazó szendvicsek, pirított kenyér, pizza
A felületén bármilyen típusú zsíros anyagok nélkül készült élelmiszert tartalmazó szendvicsek, pirított kenyér, pizza
Porított vagy szárított zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Porított vagy szárított nem zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Bármilyen egyéb formájú zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Bármilyen egyéb formájú nem zsíros jellegű levesek, szószok, erőlevesek (az élesztőt is beleértve)
Növényi eredetű, sült vagy pirított élelmiszerek (sült krumpli, rántott termékek)
Állati eredetű, sült vagy pirított élelmiszerek
Egyéb A felületén zsíros anyagokat tartalmazó szárított élelmiszerek
A felületén zsíros anyagokat nem tartalmazó szárított élelmiszerek
Fűszernövények, fűszerek, aromás fűszernövények, kávé és kávépótlók, szemcsés vagy porított
Fűszerek és ízesítők olajos közegben
Kakaópor
Kakaópaszta
6%-os vagy azt meghaladó alkohol koncentrált kivonata
Fagyasztott vagy gyorsfagyasztott élelmiszerek
Jégkrémek

Vegyszertáblázat

Átfogó vegyvédelmi besorolás

A vegyvédelmi besorolást az áteresztőképesség és a degradáció hatásfokának figyelembe vételével határozzák meg, ezzel megkísérelnek a felhasználóknak egy átfogó vegyvédelmi útmutatást nyújtani a kesztyű bizonyos vegyszerek elleni felhasználásához.

Színek jelentése:

Ezt magas vegyszer-érintkezés vagy vegyszerbe merítés esetén használják, munkanapon alapuló áteresztési időre korlátozva.
Ezt ismétlődő vegyszer-érintkezés esetén használják, a teljes vegyszer-kitettségre, vagyis munkanapon alapuló összesített áteresztési időre korlátozva.
Csak cseppenés elleni védelem, ha vegyszer éri, a kesztyűt ki kell dobni, és amint lehet, új kesztyűt kell felvenni.
Nem ajánlott, ezek a kesztyűk ezzel a vegyszerrel használhatóak.
NT: Nem tesztelt
NA: Nem alkalmazható, mert nem teljesen bevizsgált (csak degradációs VAGY áteresztési eredmények)

A vegyszeres teszt adatai és az átfogó vegyvédelmi besorolás nem lehetnek a kesztyűválasztás egyedüli szempontjai. Az aktuális használat közbeni feltételek a kesztyű teljesítményét módosíthatják a laboratóriumi vizsgálat ellenőrzött körülményeihez képest. A vegyszerrel történő érintkezés idejétől eltérő tényezők

Vegyszer CAS # Áttörési idő
(perc)
Áteresztés
szintje
Standard Degradáció
szintje
Besorolás
Ammónium-hidroxid oldat 25% 1336-21-6 136 4 EN 16523-1:2015 4
++
Dietilamin 98% 109-89-7 16 1 ASTM F739 NT
NA
Dimetil-formamid 99% 68-12-2 11 1 ASTM F739 1
-
Formaldehid 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 3
++
Hidrogén-peroxid 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA
Kénsav 50% 7664-93-9 NT NT 4
NA
Kénsav 96% 7664-93-9 30 1 EN 374-3:2003 1
-
Metanol 85% 67-56-1 NT NT 4
NA
Metanol 99% 67-56-1 14 1 EN 374-3:2003 4
+
n-heptán 99% 142-82-5 480 6 EN 374-3:2003 4
++
n-hexán 95% 110-54-3 480 6 ASTM F739 4
++
Nátrium-hidroxid 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Nátrium-hidroxid 40% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Nátrium-hidroxid 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Nitrobenzén 99% 98-95-3 20 1 ASTM F739 NT
NA
Szén-diszulfid 99% 75-15-0 4 0 ASTM F739 NT
NA
Tetrahidrofurán 99% 109-99-9 4 0 ASTM F739 NT
NA
Tetraklór-etilén (Perklór-etilén) 99% 127-18-4 52 2 ASTM F739 NT
NA
Toluol 99% 108-88-3 9 0 ASTM F739 NT
NA

*nem hitelesített eredmény

Több kesztyű

Butoflex 651
Vegyi védelem

Butoflex 651

Végső fajlagos kémiai ellenálló képesség

Ultranitril 410
Vegyi védelem

Ultranitril 410

Ideális védőkesztyű olyan műveletekhez, ahol vágás- és vegyi védelemre van szükség, a savakkal szembeni jobb ellenálló képességgel és optimális tapadással.

UltraNeo 382
Vegyi védelem

UltraNeo 382

Maximális kényelem általános vegyi védelem mellett